Fren Hidrolik Yağı Değişim Fiyatı Ne Kadar? (2023)

Fren hidrolik yağı değişim fiyatı, genellikle araçlardaki frenlerin hidrolik tipine göre değişkenlik gösterse de 30 TL ile 80 TL arasında belirlenir. Hidrolik yağı kilosu 30 TL ile 80 TL arasında değişkenlik gösterdiği için kişi bu fiyatlar arasında hidrolik yağ değişim gerçekleştirebilir.

Hidrolik yağ değişim çok uzun süre zaman almasa bile kısa sürede gerçekleştiği için yüksek maliyetli bir işlem değildir. En fazla 100 TL’ye kadar çıkabilen hidrolik yağ değişimi işçilik fiyatlarında daha altında pek çok kez fiyat ödenmiştir.

Hidrolik değişimleri fren ve araç açısından önemli olduğu için bu hizmete sıklıkla gereksinim duyulabilir. Bu kaliteli ya aynı zamanda ekonomik hizmetlerden yararlanarak düzenli şekilde hidrolik yağ değişimi hizmeti talep edebilirsiniz.

Fren Hidrolik Yağ Bittiği Nasıl Anlaşılır?

Fren hidrolik yağ bittiği nasıl anlaşılır konusu özellikle araçlarla alakalı ufak tefek sorunlar yaşayan ya da hidrolik yağ bittiğinde değişim ihtiyacı hisseden kişilerin merak ettiği bir durumdur.

  • Yeni nesil araçlarda genellikle hidrolik yağın bittiğine dair uyarı yazısı görmek mümkündür.
  • Fren hidrolik yağ bittiğinde ya da azaldığında araçlarda çekme problemi yaşanır.
  • Fren hidrolik yağı tamamen bittiğinde frenle çalışmayacak bir duruma gelir ve fren tutmaz hale gelir.

Bu eski durumları yaşamamak adına frende ufak sorunlar yaşandığında bile hidrolik yağını kontrol ettirmek ve bu değişim ya da hidrolik yağ alma hizmetlerinden yararlanmak gerekir. Hizmeti aldıktan sonra aracın freni aynı haline gelerek yeniden kullanıma hazır hale gelir. Son olarak hidrolik yağ alınıp kontrol edildiğinde yeniden frenin normal hale gelip gelmediği kontrol edilebilir.

Fren Hidrolik Yağ Nereden Konulur?

Fren hidrolik yağ nereden konulur konusu ise özellikle bu yağı nereden koyulacağını bilmeyen kişiler için merak edilen bir durumdur. Aslında Hidrolik yağ koyulması zor olmamakla birlikte kimi araçlarda özellikle hidrolik yağın koyulacağı depolama alanı bulunmayabilir. Genellikle direksiyon pompası ve sıvı haznesi olan yerlerde Hidrolik yağ koyulur.

Bu yüzden öncelikle sürücü olan kişinin sıvı hazinesinin ve direksiyon pompasının nerede olduğunu bulması gerekir. Bazı araçlarda görünmeyecek yerlerde ise sol tekerleğin davlumbazının içerisinde yer alıyor olabilir. Aynı zamanda sal tekerlek davlumbaz içerisinde de bulunması söz konusudur. Bu alanları bulduktan sonra Hidrolik yağ kolaylıkla koyulduktan sonra kullanıma hazır hale gelir.

Fren Hidrolik Yağı Ne Zaman Değişir?

Fren hidrolik yağı ne zaman değişir konusunda, daha güvenli bir kullanım açısından pek çok kişiye bu sorunun cevabını merak ediyor. Genellikle fren hidrolik yağ değişimi iki senede bir değiştirilmesi gereken bir durumdur. Aynı zamanda periyodik bakım dönemlerinde yine kontroller gerçekleştirilerek eğer gerekirse hidrolik yağlarda değişime gereksizim duyulabilir.

Doğru zamanlarda Hidrolik yağ değişimleri olduğunda aracı her zaman daha güvenli ve daha sağlıklı şekilde kullanmak mümkün hale gelir. Bu yüzden de Hidrolik yağ değişim hizmetlerinin önemi büyüktür. Ayrıca hidrolik yağın değişim ihtiyacı hissettiğinde ya da bittiği durumlarda frenlerde ciddi bir problem oluşacağı için değişim hizmetleri mutlaka alınmalıdır.  Bu sayede aracı daha sağlıklı ve güvenli şekilde kullanmak ve değişim gerçekleştikten sonra uzun vade aracı Hidrolik yağ ile birlikte tercih etmek mümkün olur.

Fren Hidrolik Yağı Fiyatı Ne Kadar? (2023)

Fren hidrolik yağı fiyatı yağın litresine göre ya da markasına göre değişkenlik gösterse de minimum 44 TL’den başlıyor. Fiyatları ekonomik olmakla beraber istenilen litre ve istenilen boyutta hidrolik yağ olarak araçlarda kullanmak mümkündür. Özellikle uzun vade kullanmayı tercih eden kişiler için daha büyük ebatlarda ve daha fazla litre ile alım yapmak doğru olur.

Ayrıca hidrolik yağ kullanımı uzun vade gerçekleştirilebilmesine rağmen düzenli şekilde bu yağlarda alım yapmak daha doğru bir tercih olur. Böylelikle azalma durumları söz konusu olduğunda hızlı bir şekilde Hidrolik yağ değişim gerçekleştirilebilir.

  • Total hidrolik yağı 144.53TL
  • Castrol hidrolik yağı 61,87TL
  • Motul hidrolik yağı 283,61TL
  • Bosch hidrolik yağı 114,84TL
  • Valeo hidrolik yağı 103,28TL
  • Petrol Ofisi Dot hidrolik yağı 72,55TL

Fiyatları ile satıştadır. Aynı zamanda araçlarla alakalı hidrolik yağların kontrolleri ve değişimleri doğru zamanlarda gerçekleştiği sürece araçlarda her zaman uzun vade daha sorunsuz bir kullanım gerçekleşir. Fren hidrolik yağı değişim fiyatı konusunda ekonomik fiyatlarla her zaman en iyi ve en kaliteli hizmetleri almak mümkündür.

Fren Hidrolik Yağı Ne Zaman Değişir?

Genellikle fren hidrolik yağ değişimi iki senede bir değiştirilmesi gereken bir durumdur.

Fren Hidrolik Yağ Bittiği Nasıl Anlaşılır?

Fren hidrolik yağı tamamen bittiğinde frenle çalışmayacak bir duruma gelir ve fren tutmaz hale gelir.

5/5 - (1 vote)

Yorum yapın